• Pektoenzym do owoców 10ml

Symbol: PEKTOENZYM
7.27
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 31 szt.
EAN 5904816014259
Pektoenzym to preparat który ma za zadanie wydobyć to co z owoców najlepsze. Używając pektoenzymu Twoje wino zyska jeszcze głębszy smak i piękną barwę. Środek ten jest całkowicie naturalny, zawiera wyodrębnione enzymy paktynolityczne z owoców. Jak działa pektoenzym? Dodanie tego środka sprzyja rozluźnieniu konsystencji owoców i usprawnia późniejsze klarowanie trunku. Jak używać pektoenzymu? 1. Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino 2. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze: 40°C dla owoców jagodowych 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy 3. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców). 4. Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców. 5. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca. 6. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.
  • Ostatnio oglądane produkty