• Pirosiarczyn potasu 10g

Symbol: PIRPOT_10G
Brak towaru
3.01
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Wpisz swój e-mail
Dostępność 0 szt.
EAN 5904816014242
Pirosiarczyn potasu to niewielkie, białe kryształki, które w środowisku kwaśnym zmieniają się w kwas siarkowy. DO CZEGO UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU? do stabilizacji moszczu, młodego wina oraz gotowego trunkudo konserwacji miodów pitnych, soków i suszonych owocówhamuje rozwój pleśni i bakteriizmieszany z wodą nadaje się do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego JAK UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU? DO STABILIZACJI MOSZCZU Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zabezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj. DO STABILIZACJI WINA Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj. DO PŁUKANIA SPRZĘTU Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.
  • Ostatnio oglądane produkty