• Osłonka białkowa, fi 80 mm, karmel, 1mb z nadrukiem Kucharz

Symbol: BIAŁKOWA80_1MB_KUCHARZ
3.12
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 300 szt.
EAN 2019220983893
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych. Osłonka białkowa pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia i przepuszcza dym wędzarniczy.  Do czego używać osłonki białkowej: Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa, mortadela, salami itp., Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone. Zalety osłonki białkowej: sprawdzą się podczas przygotowania pieczonych, parzonych oraz wędzonych wyrobów pozwala ona na samodzielny wyrób domowych kiełbas takich jak: żywiecka, krakowska czy szynkowa jest prosta w użyciu, przed użyciem wystarczy ją namoczyć posiada atest PZH Jak używać osłonki białkowej? 1. Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min. 2. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec. Wskazówka: Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia. Osłonka białkowa do wędlin to innowacyjne rozwiązanie, które oferuje wiele korzyści dla miłośników zdrowego jedzenia. Jej zastosowanie pozwala zmniejszyć zawartość tłuszczu w wędlinach, jednocześnie zachowując wyjątkowy smak i trwałość produktów.
  • Ostatnio oglądane produkty