• Osłonka białkowa, fi 55 mm, karmel, 1mb

Symbol: BIAŁKOWA55_1MB
2.00
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 147 szt.
EAN 2019220296603
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych.  Średnica: 5,5cmDługość: 1mb (zamów tyle metrów ile potrzebujesz, całość otrzmasz w jednym kawałku)  Do czego używać osłonki białkowej:Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa,        mortadela, salami itp.,Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.  Jak używać osłonki białkowej?Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.   Wskazówka:Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.   
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy