• Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 5 pęczków

Symbol: JELWO_43/46_30M/W5.
173.25
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 1 szt.
EAN 2019220288448
Jelita wołowe wiankowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie kaszanek, pasztetowej, kiszki ziemniaczanej oraz grubszych kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Jak przygotować jelita wołowe wiankowe przed użyciem? Jelita dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek, Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut, Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz), Wypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek. Jak przechowywać jelita wołowe wiankowe i jaki mają termin ważności? Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.  
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy