• Wsad na salceson 3kg

Symbol: WSAD3_EKO
4.92
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 100 szt.
EAN 2019220250490
Wsad zagwarantuje Ci doskonały salceson! Wsad, nazywany także sztucznym żołądkiem stosowany jest w domowej produkcji salcesonu. Jest on najczęściej wybierany do tego typu wyrobów ponieważ cechuje go duża wytrzymałość, ale również produkt finalnie wygląda w nim smakowicie.  Osłonka (wsad) wykonana została z bardzo mocnego materiału, który zapewnia małe straty wyrobu oraz wydłuża świeżość domowego wyrobu. Mocne szwy zapewniają dużą wytrzymałość - uniemożliwia to pęknięcie wsadu.    Do czego używać wsadu? salcesonów białych - bez krwi (np. włoski, golonkowy, ozorkowy) salcesonów z krwią np. przy użyciu przyprawy Solo smak Salceson Czarny różnego rodzaju kaszanek kiełbasy drobno, średnio i grubo zmielone pasztety serów i wielu innych wyrobów Jak używać wsadu? 1. Osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 30min 2. Napełnij ją ręcznie lub przy pomocy nadziewarki 3. Wyrób w osłonce parz w temperaturze maks. 88°C. 4. Po sparzeniu wyrób schłodź 5. Osłonkę możesz zamknąć przy pomocy zaciskarki lub zwiąż przy pomocy przędzy wędliniarskiej.  Pojemność osłonki to aż 3 - 3,5 kg wsadu  
  • Ostatnio oglądane produkty