• Suszarka do grzybów i żywności 13,5l, 5sit, biała

Symbol: SUSZARKA801003
211.78
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 3 szt.
Suszarka do owoców i warzyw jest przydatny i bardzo wydajnym urządzeniem. Ma możliwość suszenia w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne składniki w tym witaminy, mikro i makroelementy oraz enzymy. Suszenie warzyw i owoców jest jedną z metod konserwacji, a przy tym procesie zachowuje swoje naturalne walory. Jak działa suszarka do owoców i warzyw? Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.  W instrukcji jest lista produktów oraz czas ich suszenia. Co wchodzi w skład suszarki? Zabudowana spirala grzejna. Komplet 5 sit Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem Jak suszyć owoce i warzywa? 1. Napełnione produktami sita ustaw nad spiralą grzejną i przykryj pokrywą. 2. Ustaw otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. 3. Włącz suszarkę 4. Po wysuszeniu produktów wyłącz suszarkę i odczekaj, aż produkty ostygną, następnie przełóż je do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy