• Puszka 160ml

Symbol: PUSZK160
2.56
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 225 szt.
EAN 2019220981899
Puszka z łatwo-otwieralnym wieczkiem, przeznaczona jest do produkcji domowych konserw. Puszka została wykonana z emaliowanej blachy, wyposażona została w zintegrowany kluczyk (zalwczkę), ułatwiającą otwarcie puszki bez konieczności używania otwieracza. Szeroki rant w puszce, gwarantuje bezpieczne i szczelne zamknięcie konserwy. Puszka pasuje do większości elektrycznych zamykarek do puszek. Jak zamykać puszkę za pomocą elektrycznej zamykarki? Puszkę ze wsadem umieść na obrotowej podstawie i za pomocą dźwigni opuść i dociśnij głowicę. Włącz urządzenie, podstawa z puszką zostanie wprawiona w ruch wirowy. Zamknięcie konserwy wykonasz jednym płynnym ruchem za pomocą dźwigni umieszczonej po lewej stronie urządzenia. Zamknięciu może towarzyszyć charakterystyczny pisk, który będzie świadczył o tym, że proces przebiegł pomyślnie. Steryzlizacja puszek Pasteryzacja jest istotnym elementem, który wpływa na trwałość przygotowanych konserw. Prawidłowo zakonserwowana żywność może być przechowywana nawet kilka lat, konserwa zachowuje pełne walory smakowe i jest pozbawiona bakterii. PROCES TYNDALIZACJIJest to najbardziej popularna metoda, którą możesz przeprowadzić w warunkach domowych. Proces ten polega na 3- krotnym gotowaniu konserw (co 24 godziny). Już podczas pierwszego gotowania ginie większość bakterii, odpowiadających za psucie się żywności. W drugim etapie niszczy bakterie, które przetrwały, po trzecim etapie żywności jest praktycznie sterylna. Jak wygląda ten proces? PIERWSZY DZIEŃ Gotuj konserwę przez 3 godziny DRUGI DZIEŃ Gotuj konserwę przez 2 godziny TRZECI DZIEŃ Gotuj konserwę przez 1 godzinę. Po każdym ugotowaniu konserwy zahartuj - umieszczając w zimnej wodzie. W tym procesie zachowań koniecznie odstęp 24godziny między gotowaniem. Tak zakonserwowaną żywność możesz przechowywać nawet do 5 lat, bez konieczności przechowywania jej w lodówce.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy