• Przyprawa do pasztetu pieczonego (bez E) 250G

Symbol: PRZYPDOPASZ_PIECZ_200G
Brak towaru
16.34
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Wpisz swój e-mail
Dostępność 0 szt.
EAN 2019220983459
Przyprawa do pasztetu pieczonego to odpowiednia kompozycja przypraw, wzbogacona gałką muszkatołową i imbirem. Przyprawa podkreśla wyjątkowy smak i aromat pieczonego pasztetu. Staranna receptura i doskonałe połączenie pikantnych i słodkich smaków, tworzą idealną kompozycję podkreślającą aromat i smak przygotowanego pasztetu.  Jak przygotować domowy pasztet? 1. Mięso gotuj z listkami laurowymi, zielem angielskim, marchewką i pietruszką. Udka gotują się krócej (wcześniej trzeba je wyjąć, albo później dołożyć). 2. Tak ugotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa wraz z marchewką i uprzednio namoczoną i odciśniętą bułką (bułkę moczymy w wywarze z mięsa - wcześniej warto go przecedzić). 3. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju i także przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy jajka oraz naszą przyprawę. 4. Po nałożeniu do foremek na wierzchu robimy kratkę nożem i posypujemy bułką tartą. Pieczenie w foremkach aluminiowych nie wymaga ich smarowania i posypywania bułką. 5. Tak przygotowane pasztety pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez około 60 minut. Z powyższej ilości mięsa wychodzą 3 foremki aluminiowe o wymiarach ok. 30 x 10 cm.   
  • Ostatnio oglądane produkty