• Podpuszczka do serów 5x1g

Symbol: PODPUSZCZKA
9.51
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 18 szt.
EAN 5908277703943
Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei. Podpuszczka mikrobiologiczna jest pochodzenia wyłącznie roślinnego - jest wegetariańska. Podpuszczka ta powstaje poprzez fermentację i oczyszczenie grzyba. Jak dozować podpuszczkę? 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Jak używać podpuszczki mikrobiologicznej? 1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka. 2. Rozpuść ją w 50 ml wody. 3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka. 4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.
  • Polecamy