• Pektyna do dżemów naturalna cytrusowo-jabłkowa 60g

Symbol: PEKCYTJAB60
Brak towaru
11.41
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Wpisz swój e-mail
Dostępność 0 szt.
EAN 2019220982599
Pektyna cytrusowo-jabłkowa to naturalne składniki roślinne, które zaliczane są do błonnik pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie. Oznaczenie pektyny jako E440 - w obecnych czasach brzmi niepokojące, lecz wśród całej złej sławie E, pektyna jest substancją naturalną pochodzenia roślinnego, bogate w błonnik.  Jakie właściwości ma pektyna? właściwości żelującewłaściwości zagęszczającewłaściwości emulgującewłaściwości prozdrowotne - sprzyjają regulacji gospodarki cholesterolowej i węglowodanowej Do czego używać pektyny? do dżemów,do marmolad, do sosów do różnego rodzaju deserów. Jak używać pektyny? użyj w proporcji 15g na 1kg owocówPektynę rozpuść w wodzie i dodaj do gotującego się czemu. 
  • Polecamy