• Osłonka termokurczliwa, barierowa, 115/73mm 1mb

Symbol: POL115/73_1MBTERM
0.88
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 259 szt.
Osłonka termokurczliwa barierowa posiada, aż 5 warstw! Osłonki termokurczliwe, barierowe składają się z pięciu warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid, który zapewnia, że składniki farszu pod osłonką są zabezpieczone przed rozdzielaniem się.  Podczas parzenia osłonka kurczy się do 15% wzdłuż i wszerz. Dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd i termin przydatności do spożycia przez kilka tygodni. Dużą zaletą osłonek barierowych jest to, że zachowują świeży aromat oraz nie przenikają do nich obce zapachy. Do czego używać osłonek poliamidowych barierowych? do wyrobu niewędzonych kiełbas do gotowanych szynek do wyrobów z drobiu Jakie są właściwości osłonki barierowej? nie przepuszcza wody ani tłuszczy, nie powoduje ubytków w obróbce termicznej, przedłużają trwałość wyrobu, chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru, jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę. Do czego używać osłonki barierowej? Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak: szynki parzone i gotowane, mielonki, salceson, pasztetowa, kaszanka. Jak używać osłonki termokurczliwej? Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka termokurczliwa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
  • Ostatnio oglądane produkty