• Osłonka poliamidowa 80/50, gr. 0,04, bezbarwna, 1000mb

Symbol: POL50_0.04
501.52
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

Rata 0% już od: / mc

Dostępność 1 szt.
EAN 2019220289865
Osłonka poliamidowa pozwala zachować smak i aromat domowych wyrobów. Osłonki poliamidowe przeznaczone są do surowych lub parzonych wyrobów, takich jak: salceson, pasztet, mielonka, szynkowa parzona, a także metka cebulowa. Osłonka poliamidowa kurczy się podczas parzenia, dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd, a także wydłużają termin przydatności do spożycia do kilku godzin.  Do czego używać osłonek poliamidowych? do wyrobu niewędzonych kiełbas do gotowanych szynek do wyrobów z drobiu Jakie są właściwości osłonki poliamidowej? nie przepuszcza wody ani tłuszczy, nie powoduje ubytków w obróbce termicznej, przedłużają trwałość wyrobu, chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru, jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę. Do czego używać osłonki poliamidowej? Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak: szynki parzone i gotowane, mielonki, salceson, pasztetowa, kaszanka. Jak używać osłonki poliamidowej? Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka poliamidowa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy