• Nastrzykiwarka ręczna do mięsa + 2 igły

Symbol: NASTRZMIESO+2IGŁY
25.08
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 19 szt.
EAN 5904816917567
Nastrzykiwarka do mięsa przyda się w przygotowaniach domowych wyrobów. To właśnie dzięki nastrzykiwarce będziesz w stanie równomiernie rozprowadzić solankę wewnątrz mięsa, które będziesz wędzić.  Dlaczego warto nastrzykiwać mięso? Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę.  Jak nastrzykiwać mięso? 1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania. 2. Napełnij strzykawkę roztworem. 3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się. 4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk. 5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach. Co wchodzi w skład nastrzykiwarki? strzykawka wielokrotnego użytku o pojemności 100ml z podziałką co 10ml 2 igły o długości 13,5cm ze stali nierdzewnej, gdzie jedna z nich posiada boczne otwory ułatwiające szybkie nastrzyknięcie większych porcji mięsa reduktor/złączka do nakładania igieł - znajdujących się wewnątrz strzykawki (przed użyciem należy go wyjąć) Wskazówka: Szynkę nastrzykuj w poprzek włókien. To Ci się przyda: wymienna igła KILK
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy