• Nadziewarka do kiełbasy 5kg pozioma

Symbol: NADZKIELB_5KGPOZI
397.92
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

Rata 0% już od: / mc

Dostępność 2 szt.
EAN 5908277710439
Nadziewarka ręczna doskonale sprawdzi się w wyrobie domowych wędlin. Doskonała do napełnienia farszem osłonek wędliniarskich takich jak jelita. W efekcie końcowym otrzymamy kiełbasy, parówki, kabanosy, salami itp. Nadziewarka jest niezwykle prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdzi się w praktyce dla domowego masarza, jak i w małych masarniach. Wykonana została ze stali nierdzewnej. Układ napełniania pozwala na szybką oraz łatwą obsługę. W zestawie wraz z nadziewarką są 4 plastikowe lejki w różnych rozmiarach. Co wchodzi w skład zestawu? nadziewarka, 6 lejków o średnicy: 17, 21, 25 i 29 mm obręcz do montażu lejków, korba i śruba do jej przytwierdzenia, śruba do przytwierdzenia maszynki do blatu. Jak używać nadziewarki? Na okrągłej nakładce zamontuj lejek Nakładkę z lejkiem dokręć do cylindra.  Umocnij korbę na spiralnym tłoku za pomocą śrubki znajdującą się w zestawie, a następnie osłonę pierścieniową tylną przekręć do końca tłoka zakończonego dyskiem. Napełnij farszem cylinder. Urządzenie ustaw na płaskim, stabilnym podłożu np. blacie kuchennym bądź stole i przy pomocy zacisków przymocuj nadziewarkę do blatu kuchennego czy stołu. Spiralny tłok z osłoną pierścieniową tylną i z zamontowaną korbką wsuń do aluminiowego pojemnika z farszem i dobrze nakręć na pojemnik. Jeżeli nadziewarka jest napełniona i dobrze zamocowana, możesz rozpocząć prac Jak dbać o nadziewarkę? przed pierwszym użyciem umyj nadziewarkę ciepłą wodą przed użyciem rozprowadź łyżeczkę dowolnego oleju jadalnego na jej powierzchni
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy