• Mieszanka do bułek. Bułka paprykowa 1kg

Symbol: M_BULKAPAPRYKOWA.
Brak towaru
13.43
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Wpisz swój e-mail
Dostępność 0 szt.
EAN 2019220297037
Bułka paprykowa to mieszanka z której powstaje wypiek o pięknym, lekko czerwonym kolorze i aromacie papryki. Szczypta tej słodkiej przyprawy zawarta w mieszance nie tylko skutecznie podkręca walory smakowe, ale ma także cenne właściwości prozdrowotne. Mieszanka do bułek to kompozycja odpowiednio dobranych mąk oraz składników takich jak: naturalny zakwas czy słody zbożowe. Składniki te są niezbędne do tego, żeby chleb pięknie wyrósł i smakował tak jak chleb na recepturach naszych dziadków.  Do naszych mieszanek nie dodajemy: rafinowanych cukrów, sztucznych barwników, konserwantów i substancji spulchniających. Niestety mieszanki  dostępne w supermarketach, często posiadają długą listę takich i innych składników. Nasza mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas, warto na to zwrócić uwagę ze względu na to, że w wielu mieszankach dostępnych na rynku używane są sztuczne środki zakwaszające. Jak zrobić bułki z mieszanki? Przepis na przygotowanie w automacie: Wsyp do automatu 0,5kg mieszanki, dodać 0,25-0,30l wody (250-300ml, temp. 30 °C) oraz 10g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych. Uruchom wybrany program. Po zakończeniu procesu pieczenia wyjmij chleb z foremki i pozostaw do ostygnięcia. Przepis do przygotowania w piekarniku: Do miski wsyp 500g mieszanki, dolej 0,25-0,30l letniej wody ok. 30 °C, dodaj 15g świeżych drożdży lub 2g suchych. Wyrabiaj ciasto mikserem, ręcznie lub przy użyciu drewnianych łopatek około 10-15min Po wymieszaniu pozostaw ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia ok 20-30min. Po wyjęciu ciasta przełóż je do wysmarowanej olejem formy. Pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie i wypełni formę włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 °C i piecz przez około 40-50min. Stopniowo zmniejszaj temperaturę do 180 °C.  Wskazówki: Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporde z gorącą wodą zaparowując piekarnik. Naczynie wyjąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika.Aby uzyskać efekt chrupiącej skórki z połyskiem należy na około 10min przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem.
  • Ostatnio oglądane produkty