• Krew suszona 50g

Symbol: MASPRO_KOLORPLUS.50
5.03 zł
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność Homing 12 szt.
EAN 2019220981943
Krew suszona wieprzowa stosowana jest jako zamienni krwi świeżej do wyrobu stosowana jako zamiennik krwi świeżej do wyrobu salcesonu czarnego, kaszanki i krupnioków śląskich.  Do czego używać krwi suszonej? Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, luncheon meat, szynki. Jak używać krwi suszonej? Dawkowanie 50g / 200ml wody Przed użyciem krew rozpuść 50g w 200ml przegotowanej wody lub rosołu o temperaturze 20-25 stopni C. Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy. Jak zrobić kaszankę z krwią suszoną? Ostudzone mięsko,skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy. Dodajemy krew,przyprawy,wyciśnięty czosnek. Dobrze wyrabiamy,w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody. Kaszanę wkładamy w jelita. 
Homing
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Bestsellery
Homing