• Krew suszona 50g

Symbol: MASPRO_KOLORPLUS.50
4.80
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 8 szt.
EAN 2019220981943
Krew suszona wieprzowa stosowana jest jako zamienni krwi świeżej do wyrobu stosowana jako zamiennik krwi świeżej do wyrobu salcesonu czarnego, kaszanki i krupnioków śląskich.  Do czego używać krwi suszonej? Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, luncheon meat, szynki. Jak używać krwi suszonej? Dawkowanie 180g na 1l  Przed użyciem krew rozpuść 180 gram w 1l przegotowanej wody lub rosołu o temperaturze 20-25 stopni C. Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy. Jak zrobić kaszankę z krwią suszoną? Ostudzone mięsko,skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy. Dodajemy krew,przyprawy,wyciśnięty czosnek. Dobrze wyrabiamy,w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody. Kaszanę wkładamy w jelita. 
  • Polecamy