• Koper włoski ziarno 500g

Symbol: KOPWLO_500G
14.32
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 7 szt.
EAN 2019220270016
Nasiona kopru włoskiego mają kolor zielony lub zielono-brązowy, swoją wielkością i kształtem przypominają kminek. Koper włoski od lat używany jest jako dodatek do sosów, zup, dań mięsnych i rybnych ma bardzo bogatą historię. Dodatkowo charakteryzuje się wieloma właściwościami prozdrowotnymi. Słyną ze swojego pozytywnego wpływu na układ pokarmowy oraz przyjemnego aromatu. Właściwości kopru:  wspomaga funkcjonowanie jelit i i pobudzają wydzielanie soków żołądkowych,  koper włoski ma działanie wykrztuśne,  przyspiesza metabolizm,  zawierają dużą ilość olejku eterycznego, który ma działanie uspokajające,  ma właściwości wiatropędne i moczopędne.   Możliwości zastosowania nasion kopru włoskiego:  idealnie komponuje się z wywarami na bazie ryb i owoców morza,  duża popularnością cieszy się herbata z kopru włoskiego,  często stosowany do dań z kapusty,  są składnikiem tradycyjnych potraw chińskich,  nieodłączna przyprawa mieszanki curry. Ciekawostki: Nasiona kopru włoskiego mogą być żute w celu odświeżenia oddechu i poprawy trawienia. FAQ - najczęściej zadawane pytania Co to jest koper włoski? Koper włoski, znany również jako koperek włoski lub fenkuł włoski, to roślina z rodziny Apiaceae, której aromatyczne liście, nasiona i łodygi są używane jako zioło kuchenne. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i lekko korzennym, anisowym zapachem. Jak przechowywać koperek włoski? Aby zachować świeżość kopru włoskiego, najlepiej umieścić go w chłodnym miejscu, np. w lodówce. Jeśli masz świeże gałązki kopru, możesz umieścić je w naczyniu z wodą, podobnie jak kwiaty. Możesz także osuszyć koperek i przechowywać w szczelnym pojemniku. Upewnij się, że przed przechowywaniem kopru jest dokładnie osuszony, aby uniknąć pleśni. Jak używać kopru włoskiego w kuchni? Koperek włoski jest wszechstronnym ziołem kuchennym i można go używać na wiele sposobów. Świeże liście kopru doskonale pasują do sałatek, zup, sosów, ryb i dań mięsnych. Można go także dodawać jako dekorację do potraw. Suszone nasiona kopru nadają się do przyprawiania chleba, ciast i marynat.
  • Ostatnio oglądane produkty