• Jelita baranie kaliber 22/24 (24/26mm), 15mb, 1 pęczek, na pasku

Symbol: JELBARO_24/26Q15M.PAS
29.56
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 16 szt.
EAN 2019220984333
Jelita baranie - naturalne jelita do kabanosów w sklepie Domowa Spiżarnia! Jelita baranie są jadalną osłonką wykorzystywaną przy wyrobie kabanosów, frankfurterek oraz parówek. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Jelita naturalne to doskonały wybór dla miłośników domowych wędlin i kiełbas. Wyrabiając własne wędliny możemy mieć pewność, że będą pyszne i zdrowe - bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy smaku.  Zakupione jelita baranie są zasolone i spakowane w foliowe woreczki.  Jak przygotować jelita baranie przed użyciem? Jelita na pasku ułatwiają nakładanie ich na lejek, a także umożliwiają 100% ich wykorzystanie.  Jelita dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli. Jelita mocz w siateczce, dzięki temu mamy pewność że nie spadną one z tuby.  Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut. Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (zalecamy zostawić je w wodzie na noc). Jak używać jelit na pasku? Nakładamy końcówkę paska wraz z jelitem na lejek nadziewarki/maszynki dobranym do kalibru jelita naturalnego i jednym ruchem ręki w kierunku nadziewarki zdejmujemy/wyciągamy  pasek. Jelito umieszczone na lejku do nadziewania zawiązujemy na  końcówce i  możemy przystąpić do nadziewania farszem. Jak przechowywać jelita baranie i jaki mają termin ważności? Jelita są przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność. Data przydatności jelit znajduje się na opakowaniu produktu.  Zastanawiasz się, gdzie kupić jelita do kabanosów?  Wybierz sklep internetowy Domowa Spiżarnia, który jest prowadzony przez miłośników domowych wędlin i kiełbas.   Rzetelne opinie  Szybka dostawa  Sprawdzone produkty
  • Ostatnio oglądane produkty