• Garnek rzymski 2l

Symbol: GARNEK_RZYMSKI_2L
60.02
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 4 szt.
EAN 5908277703882
Garnek rzymski to sprzęt który przypadnie do gustu wszystkim którzy lubią lekkostrawną kuchnię. W garnku rzymskim upieczesz chleb, mięso, ryby, warzywa i tym podobne dania - bez tłuszczu. Dania będą dusiły się we własnym sosie, a mięsa będą soczyste i kruche, drób - delikatny i miękki, a warzywa - aromatyczne.  Garnek rzymski wykonany jest z silnie wypalonej naturalnej gliny. Ścianki garnka są porowate, niepokryte glazurą, dzięki czemu łatwo wchłaniają płyty. Jak używać garnka rzymskiego? Przed użyciem namocz pusty garnek przez 15 minut w wodzie. Podczas pieczenia woda, którą nasiąknęło naczynie, paruje i tworzy się warstwa pary wodnej zarówno w garnku, jak i w piekarniku.Do nasiąkniętego naczynia włóż składniki, zamknij pokrywą, wstaw do zimnego piekarnika i dopiero stopniowo podgrzewaj. Jeśli chcesz, aby skórka była chrupiąca - na 10minut przed końcem pieczenia trzeba zdjąć pokrywę. Do pieczenia nie dodawaj żadnego oleju. Danie pieczone w ganku rzymskim nie przypali się, ponieważ nie wysycha podczas pieczenia. Co można przygotować w garnku rzymski? możesz w nim przygotować wszystkie rodzaje mięs  zapiekanek, gulaszy, risotto, bigos słodkie ciasto drożdżowe domowy chleb Co powinieneś wiedzieć o garnku rzymskim? Garnek rzymski nie lubi gwałtownej zmiany temperaturyGarnek nie nadaje się do podgrzewania na kuchenceGarnek należy czyścić ciepłą wodą, bez użycia detergentów.
  • Polecamy