• Enzym antypiana 50ml

Symbol: ENZYM_ANTYPIANA
9.73
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 2 szt.
Enzym antypiana to sylikonowy środek przeciwpieniący do wszelkiego rodzaju destylatów. Dzięki temu, efektywnie zapobiega tworzeniu się piany podczas procesu fermentacji i destylacji. Optymalny do stosowania w gorzelniach przetwarzających owoce, zboże i ziemniaki. Czystość i jakość enzymu antypiana sprawdzana laboratoryjnie. Enzym antypiana to środek skutecznie zapobiegający powstawaniu piany. Stosowany głównie do zacierów, w celu zminimalizowania ilości niepożądanej piany. Dzięki temu, ilość piany w Twoim destylacie będzie minimalna. Dlaczego warto użyć enzymu Antypiana? Skuteczność: Ten preparat zawiera enzymy, które pomagają w szybkim i skutecznym usuwaniu piany w destylacie. Zastosowanie wielobranżowe: Produkt ten może być używany w różnych dziedzinach, takich jak przemysł spożywczy, przemysł chemiczny, czy nawet w gospodarstwie domowym. Łatwość użycia: Enzym Antypiana jest łatwy w użyciu. Wystarczy odpowiednio rozcieńczyć produkt zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i zastosować go do obszarów, gdzie trzeba usunąć pianę. Bezpieczeństwo: Produkt ten został stworzony z myślą o bezpieczeństwie użytkowników i środowiska, dlatego można go stosować z pewnością. Jak używać enzymu Antypiana? Sugerowane dawkowanie to 2-4ml/100l zacieru. Przed użyciem, płyn należy dokladnie wstrząsnąć lub zamieszać. Enzym można stosować na dwa sposoby: Rozcieńczyć z wodą w proporcji 1/10 i dodać do zacieru i dokładnie wymieszać. Nierozcieńczony enzym dodać bezpośrednio do zacieru, następnie bardzo dobrze wymieszać. Przechowywać należy w suchym miejscu w temperaturze 0-25° C. Po otwarciu preparat zachowuje aktywność nawet do 36 miesięcy. Dzięki temu, może być używany wielokrotnie na różne nastawy. Uwaga! Wyższe temperatury przechowywania mogą skrócić czas przydatności do użycia.
  • Ostatnio oglądane produkty