• Drożdże do wina do restartu, wznowienia fermentacji COOBRA

Symbol: DROZDZE_RESTART
10.52
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 9 szt.
EAN 7391170202206
Zatrzymanie fermentacji może mieć różne przyczyny, ale jeśli przyczyniły się do tego słabe drożdże to COOBRA RESTART będzie doskonałą deską ratunku dla Twojego nastawu. Dlaczego warto używać drożdży COOBRA do restartu? są drożdżami wysokoalkoholizującymi, dzięki czemu pomogą wznowić fermentację wina i innych trunkówsą łatwe w użyciu - wymagają jedynie uwodnienia na pół godziny przed zadanie Jak używać drożdży COOBRA do restartu? 1.Zawartość opakowania rozpuść w 200 ml wody o temperaturze 22-25°C. Po 30 minutach drożdże powinny zacząć pracę, co rozpoznasz po spienieniu zaczynu. Dodaj całość do nastawu i dokładnie wymieszaj. 2.W przypadku zatrzymania fermentacji po kilku dniach, drożdże muszą być przygotowane na zawartość alkoholu w nastawie. Najpierw rozpuść je w 100 ml wody o temperaturze 25°C i odstaw na 20 minut. Po tym czasie dodawaj po 1 łyżce nastawu w odstępach co 15 minut przez 2 godziny. Zahartowane drożdże są gotowe do wykonania restartu. Sposób na uwodnienie drożdży z hartowaniem: Hartowanie jest istotne w przypadku, gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji.1. Drożdże wsyp do około 100ml wody o temperaturze około 25C, dokładnie mieszaj i zostaw na 20 minut2. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodaj po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez około 2 godziny.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy