• Agar-agar 250g

Symbol: AGAR_250G
37.40
szt. Do przechowalni
Oblicz ratę

od 300 zł do 20 000 zł

Dostępność 19 szt.
EAN 2019220296375
Agar 250G - wegańska żelatyna Twoje potrawy, desery i galaretki będą miały idealną konsystencję! Agar to naturalny zastępca żelatyny, pochodzenia roślinnego, o dużo większej mocy działania. Pozyskiwany jest z krasnorostów - morskich wodorostów, nie posiada smaku, ani zapachu. Cieszący się popularnością wśród wegan, pojawił się w Azji tysiące lat temu i królował w kuchni dzięki swoim właściwościom zdrowotnym (głównie dzięki zerowej wartości energetycznej). W produktach sklepowych możemy znaleźć go pod nazwą E406. Agar jest bogatym źródłem: magnezu (działa uspokajająco, poprawa zdolności zapamiętywania, stabilizuje układ nerwowy, poprawia trawienie), żelaza (wchodzi w skład białek, transportuje tlen z płuc do tkanek, wspomaga produkcję czerwonych krwinek), jodu (wspomaga produkcję hormonów tarczycy, wspomaga funkcjonowanie mózgu, nerek i serca), wapnia (stanowi podstawę kości i zębów, pomaga w krzepnięciu krwi, regeneracji komórek, dba o równowagę organizmu), sodu (reguluje poziom wody w organizmie, chroniąc nas przed odwodnieniem), cynku (reguluje pracę trzustki, układu krążenia i wydzielania insuliny, zapobiega powstawaniu żylaków). Przechowywanie Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej, więc nie trzeba przechowywać go w lodówce. Zastosowanie agaru: Przed użyciem zalecamy rozpuścić w paru łyżeczkach wody - możemy, ale nie musimy tego robić. Proporcje: 1 płaską łyżeczkę, na 1 szklankę płynu dzięki temu przygotujesz przepyszne, lśniące galaretki, czy desery. Po zastosowaniu się do podanych proporcji, podgotuj roztwór przez około 10-20 minut i wstaw do lodówki, w celu zastygnięcia.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Polecamy